Ontruimingsplattegronden

Ontruimingsplattegronden zijn bedoeld om de gebruikers en bezoekers van een gebouw te informeren hoe ze het gebouw in geval van nood moeten verlaten. Ontruimingsplattegronden moeten daarom eenvoudig en zo van opzet zijn, dat deze voor alle doelgroepen goed leesbaar. Daarnaast staan vaak de locaties van de haspels, verbanddozen en andere veiligheidsitems vermeld.

De plattegronden moeten zodoende bijdragen aan het veilig en zelfstandig verlaten van het gebouw door alle aanwezigen. Veiligheidsplattegronden worden door het gehele gebouw op ene goed zichtbare plaatst gemonteerd, zodat iedereen hier kennis van kan nemen.

Met een up-to-date ontruimingsplan in combinatie met ontruimingsplattegronden dient minimaal een maal per jaar een algehele ontruimingsoefening te worden uitgevoerd om hetgeen geschreven in de praktijk te brengen.

Heeft u naderhand wijzigingen in het gebouw en moeten de tekeningen aangepast worden? Elke plattegrond voorzien wij van een uniek nummer. U kunt uw wijzigingen hierdoor per plattegrond gemakkelijk doorgeven zodat wij de tekeningen aan kunnen passen.

Wij infomeren u graag over de mogelijkheden.

CONTACTGEGEVENS

IBOVA B.V.
Kerksingel 2
2951 GE Alblasserdam
T: 078-7370451
M: 
info@ibova.nl